دانشکده علوم جغرافیایی- طرح های برون دانشگاهی
دکتر فرهاد عزیز پور

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1402/1/16 | 

«طرح شناسایی روش های بومی و تدوین برنامه اقدام کنترل گرد و غبار با مشارکت جامعه محلی»
علیرغم اقدامات و فعالیت‌های انجام گرفته در زمینه مدیریت پایدار سرزمین، مقابله با بیابان زایی، کنترل فرسایش بادی و تثبیت کانون‌های  گردوغبار در طی چند دهه اخیر، این پدیده در این منطقه از کشور متاثر از عوامل مختلف از جمله خشک شدن دریاچه هامون و ... بطور فزاینده‌ای رو به گسترش بوده است. بطوری که اثرات و پیامدهای گسترده توفان‌های  گردوغبار در‌بخش‌های مختلف بهداشت و سلامتی، کشاورزی و محیط زیست، صنعت و حمل و نقل، اجتماعی و فرهنگی و غیره آن را به یکی از جدی‌ترین چالش‌های زیست محیطی کشور تبدیل کرده است.  ناحیه سیستان در جنوب شرق کشور یکی از نواحی است که با این مخاطره مواجه است. در این راستا، سازمان حفاظت محیط زیست کشور در چارچوب پروژه توسعه سیستان (تحت حمایت سازمان ملل متحد) تهیه طرح شناسایی روش های بومی و تدوین برنامه اقدام کنترل گرد و غبار با مشارکت جامعه محلی را در دستور کار خود قرار داد. بر اساس فراخوان اعلام شده، دانشگاه خوارزمی با محوریت آقایان دکتر فرهاد عزیزپور و دکتر اصغر طهماسبی موفق به عقد قرارداد با آن سازمان در خرداد ۱۴۰۱ شد.
این طرح با هدف مساله شناسی، طراحی رویکرد مفهومی، روش شناسی، شناسایی روشهای نوین قابل اجرا، پایدار و غیر آسیب زننده در منطقه سیستان با بهره گیری از تجارب بین المللی، شناسایی و مستندسازی دانش بومی و تجربه های اجرایی دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی و تهیه برنامه اقدام در ۵ فصل تدوین شده است. سازمان کاری طرح با مشارکت آقای دکتر فرهاد عزیزپور بعنوان مجری طرح و آقایان دکتر اصغر طهماسبی و دکتر حمید جلالیان، سرکار خانم دکتر فرح فتحی زاده، آقای مهندس مهدی براهویی و سرکار خانم حسن زاده شکل گرفت.
طرح شناسایی روش های بومی و تدوین برنامه اقدام کنترل گرد و غبار با مشارکت جامعه محلی در دی ۱۴۰۱ با موفقیت به پایان رسید. امید است با اجرایی شدن نتایج این طرح کاربردی اثرات نامطلوب چالش ماسه های روان و گردوغبار در ناحیه سیستان تعدیل شود.

 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده علوم جغرافیایی:
http://khu.ac.ir/find-30.27999.68341.fa.html
برگشت به اصل مطلب